Echinocereussen bloeien niet

Andere cactus vragen

Berichtdoor Rino » di 09 jun 2020, 12:17

Ik verwonder me over het feit dat een aantal Echinocereussen die ik echt al jaren heb en waarvan sommigen echt 10x zo groot zijn geworden sinds de aanschaf, nog nooit hebben gebloeid. Ze staan in een gemetselde bak met goeie grond, andere echino's, gymnocalcium,escobaria en nog wat soorten bloeien wel. 2 jaar geleden heb ik de grond vervangen omdat alles behoorlijk was verzakt en alles opnieuw geplaatst. Dus vorig jaar had ik iets van: zal met het verpotten te maken gehad hebben. Maar ook nu weer; geen knopje of bloem te ontdekken. Ze groeien wel en ik zie ook bij allemaal weer wel nieuwe groeipunten en uitlopers. Mss zijn er mensen die weten wat de oorzaak kan zijn. Ik geef regelmatig voeding bij, wintertemperatuur is rond de 0-4 gr. Ik plaats hieronder foto's van de soorten die ik bedoel. o.a. 2x Echinocereus triglochidiatus mojavensis inermisig, 2 triglochdiatussen, een coccineus pausispinus en nog een triglo-hadiatus. Vooral de 4e foto uit het rijtje is inmiddels voor een echinocereus een behoorlijk grote plant en is zeker al 15 jaar oud.

https://myalbum.com/photo/bhqGGxQgmge4/1k0.jpg
https://myalbum.com/photo/ViY9wPKRAf5b/1k0.jpg
https://myalbum.com/photo/mkgQjw6FRi8K/1k0.jpg
https://myalbum.com/photo/UF9zJYkxfa5N/1k0.jpg
https://myalbum.com/photo/wiievQRk9ofk/1k0.jpg
https://myalbum.com/photo/fSD4smtCTYuc/1k0.jpg

Ik hoop dat iemand me kan helpen hiermee.
groet Rino
Rino Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 37
Geregistreerd: za 14 sep 2019, 09:57
Woonplaats: Steenbergen

Berichtdoor Stan_oome » di 09 jun 2020, 13:05

In elk geval mooie planten!

Wat mij nog wel eens funest is bij Echinocereussen is dat ik ze te vroeg in het seizoen water geef. Dan hebben sommige de neiging om niet te bloeien, of zelfs bloemknoppen die ontwikkelend zijn maar eraf te gooien en snel lekker te gaan groeien. Bij cactussoorten die uit de top/nieuwgroei bloeien heb je dit eigenlijk niet, maar als ze op het "oude hout" bloeien (zoals de meeste Echinocereus soorten) zie je dit nog wel eens. Misschien volgend jaar eens proberen een maand later water te geven?
Stan_oome Offline


 
Berichten: 320
Geregistreerd: ma 13 apr 2020, 16:54

Berichtdoor cora » di 09 jun 2020, 16:30

Staat die gemetselde bak buiten en heeft de regen vrij spel?
Groet Cora
cora Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 2041
Geregistreerd: do 07 nov 2013, 21:13
Woonplaats: Zuid-Holland

Berichtdoor Pleun » di 09 jun 2020, 19:21

Hoi Rino, als ik je foto's zo bekijk zijn het allemaal planten op leeftijd die zeker zouden moeten bloeien. Nu is de vraag inderdaad waarom bloeien ze bij jou niet. Ik heb ook behoorlijk wat soorten van dit geslacht en bij mij bloeien ze bijna elk jaar trouw. Ik moet zeggen ik geef die van mij al heel vroeg juist water, namelijk standaard 1 maart ongeacht de weersomstandigheden. Uiteraard hebben ze wel 'n droogteperiode achter de rug vanaf half oktober. Na deze eerste watergift geef ik voorlopig geen water meer totdat de knoppen zich gaan vormen. Ik hoop dat je wat hebt aan mijn ervaring.
Groet Pleun
Pleun Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 1698
Geregistreerd: ma 24 jan 2011, 20:41
Woonplaats: Wormerveer

Berichtdoor Rino » di 09 jun 2020, 22:56

Nou mensen; ik zal het gewoon es uit moeten proberen. De bakken staan op een overdekt terras Cora, dus met regen of i.d heeft het niks te maken. Eerlijk gezegd; dit jaar ben ik door het goede weer eerder begonnen met alles open gooien dan gebruikelijk. Maar het was in elk geval begin april toen ze voor het eerst water gehad hebben, beslist niet eerder. Maar ook eerdere jaren bloeiden deze soorten niet. En het heeft de eerste jaren dat ze er stonden ook nog wel een paar graden gevroren. Maar de laatste jaren maak ik de zijkanten dicht met plastic en zet alle kuip-en potplanten op het terras en houdt het zo net boven het vriespunt. Maar ze krijgen vanaf oktober/begin november geen water. Waar ik zelf aan zit te denken is mss het feit dat de luchtvochtigheid te hoog is 's winters. Kan dat een reden zijn mss? :cry:

Cactussen die ik bedoel staan in deze bakken( slecht te zien omdat er nogal es potten op staan) Maar zit een polycarbonaat dak boven.
https://myalbum.com/photo/QucpNiDUFF6b/1k0.jpg
Rino Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 37
Geregistreerd: za 14 sep 2019, 09:57
Woonplaats: Steenbergen

Berichtdoor cora » wo 10 jun 2020, 16:35

Dat ziet er gezellig uit!
Krijgen de planten daar genoeg zon? Op sommige Engelse sites staat dat veel Echinocereussoorten minimaal 6 uur zon nodig hebben om goed te bloeien.

Misschien 1 of 2 planten uitgraven en in een pot buiten zetten. In de winter de pot weer in de serre zetten.
Misschien dat dat helpt.

Hoge luchtvochtigheid is meestal beter dan droge lucht.
Groet Cora
cora Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 2041
Geregistreerd: do 07 nov 2013, 21:13
Woonplaats: Zuid-Holland

Berichtdoor Rino » za 13 jun 2020, 16:43

Zou best eens een reden kunnen zijn Cora. Vreemd dat andere C. Triglo dan wel bloeien. Maar heb er inmiddels 3 uitgehaald en in schaal gezet. Ik ga die komend jaar zoveel mogelijk zon geven en dan vlg.jaar es kijken of dat de reden was. Dank voor de tip.
Rino Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 37
Geregistreerd: za 14 sep 2019, 09:57
Woonplaats: Steenbergen


Keer terug naar Alle andere vragen over cactussen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten